lørdag den 11. februar 2012

Kamelvæddeløb

Der er kamelvæddeløb i Ras Al Khaimah hver fredag og lørdag kl 6.30 - så vi måtte tidligt op. Miss Neverlost viste vej - og det er tydeligt at kortene ikke er opdaterede, så vi fik en spændende rundrejse i området omkring Ras Al Khaimah. Kl lidt over 7 ankom vi - måske heldigvis var vi blevet lidt forsinkede. Lige inden vi ankom kunne vi se en masse biler passere på den vej vi skulle dreje ind på. Det viste sig at bilerne fulgte kamelvæddeløbsbanen rundt - den er 10 km lang - for at styre robotterne som rider på kamelerne og iøvrigt trutte i hornet og køre stærkt. Jeg var temmelig glad for at vi ikke var ankommet 2 minutter tidligere - så var vi blevet indhentet af 20-30 biler med hornet i bund i en stor sandsky - det ville have været en skræmmende oplevelse.


Vi parkerede bilen og gik hen mod væddeløbsbanen. Kamelerne virker ikke særligt store - i betragtning af at vi red på kameler i ørkenen ved Jodhpur for et lille år siden var disse kameler meget mindre. Forklaringen var at det var unge kameler på 3-5 år. Vi gik hen til startlinien hvor de lokale trak kamelerne ind til starten.

Starten på et kamelvæddeløb må have inspireret Monty Python - da starten gik løb halvdelen af kamelerne den ene vej - den anden halvden den modsatte vej - dvs hen imod tilskuerne. Heldigvis var der et stort hegn som adskilte os fra kamelerne - og derefter måtte de lokale indfange de løsslupne kameler - og få dem til at deltage i løbet omend de ikke var kommet så godt fra start.

Vi fik også besøgt en kamelfarm tæt ved banen og hils på en kamel. De lokale er meget venlige og imødekommende og forklarer meget gerne om hvad der foregår.

Efter en god time kørte vi tilbage til en velfortjent morgenmad med det hele - som de andre dage. Fantastisk.

Om eftermiddagen prøvede Anna og Morten en jetski - sådan en ting må vi have hjemme i Snekkersten.Det er rigtigt rigtigt morsomt.


Aftensmaden var sydamerikansk inspireret - omend de ikke er helt klar over at Mexico ligger i Nordamerika. Uanset var det super mad - fx den brasilianske banankage var helt uovertruffen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar